„VIP“ u Kragujevcu otvorio najsavremeniji telekomunikacioni centar

- -
3

vip centarVip mobile danas je u Kragujevcu svečano otvorio regionalni telekomunikacioni centar koji predstavlja dodatnu podršku korisnicima za besprekornu komunikaciju, posebno kada je u pitanju prenos veće količine podataka. Centar su otvorili  Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i Tanasis Kacirumpas, direktor/CEO Vipa.

– Vipov najsavremeniji regionalni telekomunikacioni centar je još jedna kockica u mozaiku kapitalnih investicionih ulaganja koja podižu urbani i privredni status Kragujevca. Ovakve investicije potvrđuju da je Grad Kragujevac prepoznat kao odgovoran poslovni partner domaćim i stranim investitorima, jer nudi najbolje infrastrukturno opremljeno zemljište odnosno radne zone na svojoj teritoriji. Interes grada i gradskog menadžmenta je povećanje broja privrednih subjekata i intenzivno zapošljavanje. Rezultat ovakvog zalaganja je prodaja sveg raspoloživog zemljišta u industrijskoj zoni – istakao je gradonačelnik Veroljub Stevanović.

Posle Beograda, Novog Sada i Niša, ovo je četvrti regionalni telekomunikacioni centar kompanije Vip mobile u Srbiji. Novi IT centar izgrađen je kako bi se obezbedio non-stop pristup svim uslugama koje operater nudi uključujući i slučajeve većih kvarova i druge nepredviđene okolnosti. Pošto je na ovaj način umrežena cela teritorija Srbije, ako bi došlo do tehničkog problema na beogradskom postrojenju, kragujevački regionalni centar bi u potpunosti preuzeo njegovu ulogu tako da korisnici ne bi osetili bilo kakvu promenu u saobraćaju.

– Usled stalnog rasta korisničke baze i širenja naše HSPA+ mobilne mreže, imamo potrebu da kontinuirano unapređujemo kvalitet naše infrastrukture, a sve u cilju postizanja najboljeg korisničkog iskustva. Regionalni centar u Kragujevcu može i poslovnim korisnicima da ponudi kapacitete za prenos i čuvanje podataka i mi smo već u kontaktu sa predstavnicima najvećih firmi u ovom  regionu koje su veoma zainteresovane za ovu vrstu ICT podrške. Otvaranjem ovog tehnički naprednog objekta nastavljamo sa ulaganjima u domaću infrastrukturu, a Vip ostaje najveća grinfild investicija u Srbiji, sa uloženih skoro 730 miliona evra u proteklih šest godina – istakao je Tanasis Kacirumpas, direktor/CEO.

Uz podršku gradskih vlasti, regionalni centar podignut je za samo osam meseci u industrijskoj zoni Kragujevca, na prostoru od preko 1.500 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije iznosi 3,2 miliona evra. Izgrađen u sladu sa najvišim evropskim standardima kvaliteta, regionalni centar sadrži telekomunikacione kapacitete dovoljne za pružanje usluga ne samo poslovnim korisnicima Vipa, već i drugim kompanijama koje imaju potrebu za razvijanjem poslovanja u centralnoj Srbiji.

vip centar (2)

3 Komentara

  1. divota,super bas se svi radujemo,vip obozvamo ga,otvorite i telenor i mts….bravo gradonacelnice,necete jos dugo.

Odgovorite