“Vido” u programu Uspešni fandrejzing

- -
0

ug vidoMeđu dvanaest organizacija koje idu na obuku iz oblasti prikupljanja sredstava u okviru programa Uspešni fandrejzing u organizaciji Balkanskog fonda za lokalne inicijative je i UG “Vido” iz našeg grada.

Program Uspešni fandrejzing za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije. Selekcioni odbor za program Uspešni fandrejzing doneo je odluku da u dalji tok programa uključi dvanaest organizacija koje će u martu, aprilu i maju 2013. godine proći tri trodnevna seminara za obuku iz oblasti prikupljanja sredstva od individualnih i korporativnih donatora u lokalnoj zajednici.

Posle završenog treninga, najbolje razrađeni i najrealističniji projekti dobiće sredstva za tehničku podršku, u iznosu do 1 000 dolara. BCIF nakon procesa prikupljanja dodatno dodeljuje i drugu donaciju, koja je jednaka iznosu prikupljenih sredstava organizacija, u iznosu do 5 000 dolara.

Program uspešni fandrejzing Balkanskog fonda za lokalne inicijative sprovodi se u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) kroz program Civilno društvo za budućnost, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Nema komentara

Odgovorite