Video nadzor za bezbednost u saobraćaju

- -
2

Analiza stanja i mere za unapređenje bezbednosti saobraćaja, zadaci su Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada Kragujevca, koji je konstituisan na današnjoj sednici.

Kragujevac kao četvrti grad u Srbiji ima izuzetno složenu putnu mrežu i složene uslove saobraćaja, gde se veliki broj organa stara o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Osnovni zadatak ovog radnog tela je da koordinira poslovima bezbednosti saobraćaja na teritoriji Kragujevca, da radi konstantnu analizu i planira sve buduće aktivnosti kako bi unapredio bezbednost svih učesnika u saobraćaju, rekao je Vladimir Maksimović, član Gradskog veća i zamenik predsednika Saveta.

U okviru predloga pripremanja aktivnosti lokalnog saveta i Agencije za bezbednost saobraćaja razmatran je i usvojen predlog o uvođenju video nadzora, kao jedne od mera za unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Predviđeno je postavljanje video nadzora na najprometnijim saobraćajnim raskrsnicama i autobuskim stajalištima, kako bi se omogućila dodatna bezbednost učesnika u saobraćaju, pre svega pešaka i putnika u javnom gradskom prevozu. Na jučerašnjoj sednici, konstatovano je i da je znatno povećan broj dece u javnom prevozu čemu je, ocenili su članovi Saveta najviše doprinela Odluka grada o besplatnom prevozu za učenike osnovnih i srednjih škola.

U cilju unapređenja saobraćajnog obrazovanja dece i drugih učesnika u saobraćaju, Savet se obavezao da sprovodi preventivno-promotivne aktivnosti i vodi kampanju o bezbednosti. Članovi Saveta sastajaće se najmanje jednom mesečno, a po potrebi i češće, dok će izveštaj o radu podnositi Skupštini grada, najmanje dva puta godišnje.

Značajnu podršku radu kragujevačkog Saveta pruža i Agencija za bezbednost saobraćaja koja pored ostalog, koordinira i obavlja poslove u vezi sa unapređenjem rada saveta za bezbednost saobraćaja na području jedinica lokalnih samouprava.

2 Komentara

  1. Bilo bi bolje da te pare ulože u sređivanje asfalta po ulicama pošto je ogroman broj u katastrofalnom stanju. Doduše, možda su nekome kamere bitnije.

Odgovorite