Veselinović ponovo izabran za dekana Ekonomskog fakulteta

- -
0

Odlukom Nastavno – naučnog veća i Saveta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović ponovo je izabran za dekana ove renomirane visokoškolske institucije.

On će ovu funkciju obavljati do prvog septembra 2022. godine. U svom prvom obraćanju, nakon ponovnog izbora, profesor Veselinović je najavio veoma ambiciozne planove za dalji razvoj Ekonomskog fakulteta, kroz modernizaciju postojećih i akreditaciju potpuno novih studijskih programa iz oblasti Poslovne informatike, na sva tri nivoa studija, kao i velike infrastrukturne radove na Fakultetu iz oblasti javno-privatnog partnerstva na polju energetske efikasnosti i renoviranju amfiteatra “Prof. dr Ilija Rosić”.

Ovaj fakultet uskoro slavi 60 godina postojanja i prema rečima Veselinovića jedan od ključnih ciljeva jeste „sprovođenje dugoročne politike kvaliteta selekcije mladih kadrova i njihovog daljeg napretka, kroz različite vrste usavršavanja“. Tu je i niz drugih strateških projekta na unapređenju u kontroli u procesu vrednovanja studijskih programa, nastavnika i saradnika“.

“Razvoj takozvanog učenja na daljinu i obezbeđivanje, što većem broju studenata osnovnih i master akademskih studija, obavljanja stručne prakse u kompanijama, preduzećima i institucijama u regionu, takođe je jedan od prioriteta i u budućnosti”, kaže dr Veselinović.

Nema komentara

Odgovorite