Verica Kalanović: Nije tačno da autoput nema dozvole

- -
0

verica kalanovicMinistarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Verica Kalanović izjavila je da nije tačno da je deo autoputa Kragujevac-Batočina, u dužini od 4,6 kilometara, izgrađen bez ijedne dozvole.

„Zlonamerni su oni koji smatraju da uopšte ulazim u takav posao bez ijednog papira“, rekla je Kalanovićeva, gostujući u emisiji „Stanje stvari“ na Televiziji Kragujevac.

Naglasivši da ima svu potrebna dokumentacija za izgradnju te deonice, koja je, kako je navela, urađena prema svim standardima i zahtevima struke, Kalanovićeva je rekla da će tu dokumentaciju pokazati svima koji je od nje zatraže.

„Prava istina je da autoput nije proceduralno perfektan, ali jeste zakonit“, naglasila je Kalanovićeva i objasnila da „nije proceduralno perfeketan, jer nije usvojen prostorni plan Srbije, nije urađen prostorni plan posebne namene i nije prostorno definisan autoput“.

Podsetivši da je izgradnja autoputa Kragujevac – Batočina počela 2002. godine, a ta saobraćajnica već 2008. postala obaveza Vlade Srbije kada je potpisan ugovor s FIAT-om, ministarka je rekla da zbog te obaveze prema FIAT-U nije moglo da se čeka da se nastavi izgradnja saobraćajnice još tri godine, koliko bi bilo potrebno da se usvoji prostorni plan Srbije, uradi prostorni plan posebne namene i da se autoput prostorno definiše.

Kalanovićeva je navela i da je Ministarstvo 10. marta 2010. godine podnelo zahtev da se legalizauje ta saobraćajnica, ali da, kako je navela, ni slovo odgovora nije dobijeno od tadašnjeg ministarstva za prostorno planiranje.

Ministarka Kalanović je sramnim i skandaloznim ocenila navode medija da je na toj deonici život izgubilo 30 osoba i pozvala se na zvanične podatke saobraćjne policije da je na autoputu stradala jedna osoba.

„Pozivam i policiju i tužilaštvo da budu jednaki prema svima i da ispitaju sramne navode medija koji su objavili da je to put smrti“, rekla je Kalanovićeva.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite