Veliko je šumadijsko srce! Akcija se nastavlja i danas

- -
0

Veliko je šumadijsko srce! Akcija se nastavlja i danasU prostorijama Kluba američkog fudbala “Divlji veprovi” juče se neumorno prikupljala pomoć za ugrožene građane Srbije. Mnogo Kragujevčana pokazalo je veliko šumadijsko srce. Na poziv ugroženih iz Paraćina za samo par sati natovaren je kombi sa najneophodnijim namirnicama koje su dostavljene ovom gradu.

Igrači Veprova, prijatelji kluba, kao i mnogi mladi sugrađani koji su došli da budu deo tima koji je juče vodio važnu borbu za spas ugroženih ljudi, tokom celog dana dočekivali su humane Kragujevčane. Prikupljeno je dosta garderobe i obuće za sve uzraste, sredstava za ličnu higijenu, hrane, vode, lekova. Sa posebnom pažnjom dopremljene su stvari i hrana za bebe. Bilo je i onih koji su ponudili svoja vozila za otpremanje pomoći. Pojedini su dolazili više puta donosivši namirnice jer, kako kažu, nisu mogli da sede mirni kada su videli koliko dobre volje i humanosti su pokazali njihovi sugrađani. Iz “Megle-a” je stigla znatna količina mleka. Priključila se i omladina Jazasa, kao i turistička agencija Go2.

Delovalo se brzo, pa je u ranim popodnevnim satima put Paraćina krenuo kombi natovaren mlekom, vodom, hranom, pelenama, sredstvima za higijenu. Polovina dobijenih zaliha mleka prosleđena je u ovaj grad, a ostatak je odnet u Crveni krst.

Nedelja neće biti neradan dan za humane ljude. Prostorije kluba “Divlji veprovi” biće otvorene od 10 do 20 sati, a tako će biti i u narednih nekoliko dana, dok god se naši sugrađani budu interesovali da pomognu. Prioritet su sredstva za higijenu, hrana, voda, lekovi i sve potrepštine za bebe. Kombi vozila i sutra će se uputiti u obližnje gradove kojima je pomoć najneophodnija, na osnovu informacija koje budu dobijene iz Štabova za vanrednu situaciju.

Nema komentara

Odgovorite