Velika akcija policije i u Kragujevcu: Sprečena likvidacija braće

- -
0

policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i drugim nadležnim tužilaštvima, u okviru akcije usmerene na suzbijanje organizovanog i opšteg kriminala, sporovedene u više gradova na teritoriji Srbije, uhapsili su 123 osobe, zaplenili više od 177 kilograma marihuane i otkrili tri laboratorije za proizvodnju narkotika.

Tokom akcije zaplenjeno je 177,5 kilograma opojne droge marihuane, najviše u Beogradu 80 kilograma, Kragujevcu 75 i Boru oko 22 kilograma. Takođe zaplenjeno je i 620 različitih vrsta tableta.

Kragujevačka policija sprečila je likvidaciju dve osobe iz tog grada i uhapsila B.S. (1992) i N.Z. (1983). Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog B.S. pronašla i oduzela pištolj.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izdvojio je ovo hapšenje i naglasio da su osumnjičeni pripremali likvidaciju dvojice braće iz Kragujevca, čime je sprečeno izvršenje ovog krivičnog dela.

Akcija je sprovedena u cilju nastavka pojačanih mera i aktivnosti u sprečavanju i suzbijanju krivičnih dela iz oblasti organizovanog i opšteg kriminala: proizvodnje i krijumčarenja narkotika, trgovine ljudima, krijumčarenja ljudi, posredovanja u vršenju prostitucije, silovanja, nedozvoljeneh polnih radnji, izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, teških krađa, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila, kao i prevara u osiguranju, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja isprava i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

Policija je tokom akcije zaplenila više komada vatrenog oružja i veću suma novca. Raspisana je potraga za osam osumnjičenih.

Nema komentara

Odgovorite