Vasiljević: Kragujevac će dobiti javnu garažu 2014. godine

- -
0

Nebojsa VasiljevicGovoreći o najavljenoj gradnji javne garaže, u izjavi za Prvu televiziju, član Gradskog veća za investicije i razvoj, Nebojša Vasiljević, rekao je da su „u fazi razmatranja varijante, pre svega vezane za koncept pojeftinjenja garaže, jer je glavni projekat, koji je uradila Direkcija, dosta velike vrednosti“.

– U ovom trenutuku, sa određenim stranim partnerima razmatramo mogućnost racionalizacije projekta, pre svega u delu konstrukcije, kako bismo pojeftinili kod izgradnje cenu jednog parking mesta i za sada tu imamo dobre rezultate. Drugi segment na kome radimo je da uključimo strateškog partnera. Ide se na to da garaža, u svim opcijama koje se razmatraju, ima veći broj mesta. Ono što je konceptualno sagledano i potvrđeno jeste da garaža neće biti minus jedan podzemne etaže, nego minus dva etaža, da se radi o najmanje 650 mesta, a prethodni je podrazumevao 405, sa mestima za osobe sa invaliditetom 420, pa je tako odrađen koncept jeftiniji od onoga predloga Direkcije za urbanizam – rekao je Vasiljević.

On je dodao i da je „posle razmatranja različitih opcija, stanovište lokalne samouprave sada takvo da je Grad taj koji treba da da zemljište i nakdandu za uređenje. Gledajući za koncept i izbor partnera, koji će biti apsolutno javan, februar ili mart sledeće godine je realno vreme za početak gradnje, da bi se ta garaža završila 2014.godine“.

Nema komentara

Odgovorite