Uz 500L uskoro iz Kragujevca i FIAT 601

- -
1

U Kragujevcu će se praviti hibrid baziran na 500L, kao i nov model radne oznake 601.

U Srbiju su stigli Alfredo Leđero, direktor proizvodnje Fijata u Evropi i Silvija Verneti, zadužena za kompaniju u Kragujevcu, kako bi postigli dogovor sa srpskim partnerom o produžetku ugovora.

Očekuje da se dogovor biti definisan za dan ili dva, piše današnja “Politika”.

Kako list navodi, u pogonima ove fabrike već je spremna serijska proizvodnja modela 500L sa hibridnim pogonom.

Pored montaže ovog hibrida, u planu je i potpuno novi model automobila koji bi sa proizvodnih traka moga da siđe već u drugoj polovini naredne godine. Radna oznaka tog automobila je 601.

Novi “B-SUV” u Kragujevcu bi se proizvodio paralelno sa postojećim modelom 500L, a u određenom trenutku bi ga nasledio novi model, na koji bi se preorjentisala sva proizvodnja.

Razlog za verovanje u tu priču je to što segment tog tipa automobila, kojem pripada 500L, beleži pad prodaje, premda je kragujevački FIAT i dalje najprodavaniji u svom segmentu u Evropi, navodi “Politika”.

1 komentar

  1. Koji je to segment automobia, gde je Fiat najprodavaniji u Evropi.
    Kao prvo lično sam tražio pogledom 500L po ulicama evropskih gradova, video ga u malom broju, najviše 3 kom dnevno, a više dana ni jedan.
    Drugo upotrebimo malo logiku: u koliko se komada proizveo 500L (jako maloj), a u koliko su se konkurentski automobili (par puta većoj koičini).
    P:S. FiAT je nešto što je pšozitivno za ovaj grad i to se vidi, ali budimo realni.

Odgovorite