Uvedene nove mere na teritoriji cele Srbije

- -
5

Vlada Republike Srbije saopštila je da su na današnjoj sednici Кriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 donete najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.

Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu danas je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka.

Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.

Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

Sve mere koje su usvojene na današnjoj sednici Кriznog štaba važiće od petka, 17. jula.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.

Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje koronavirusa.

Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici.

5 Komentara

    • Nema lakog i trajnog izlaska. Kovid je opasan i o njemu se prakticno zna – NIŠTA!!!
      Prema tome, narode , ko preživi, pričaće

  1. Maska ne stiti protiv korone testovi nisu pouzdani lazno se spinuju brojevi 20 dana se ceka na rezultat testa virus se koristi u politicke svrhe da bi objavljivali brojeve zarazenih kako njima odgovara i jos oce vakcine treba tuziti sve koji uskracuju slobodu kretanja

  2. Kada već postoje naučni dokazi da nas maske NE MOGU ZAŠTITI od virusa, i da veoma nepovoljno utiču na kvalitet vazduha koji dišemo, šta je cilj ovih “mera” ovog “kriznog štaba”?

  3. Nema lakog i trajnog izlaska. Kovid je opasan i o njemu se prakticno zna – NIŠTA!!!
    Prema tome, narode , ko preživi, pričaće

Odgovorite