Ko su nominovani dobitnici Đurđevdanske nagrade?

- -
3

grb kragujevacČlanovi Gradskog veća utvrdili su danas predloge Odluka o dodeli godišnje nagrade grada Kragujevca-Đurđevdanske nagrade za 2012.godinu i uputili ih Skupštini grada na dalje razmatranje i odlučivanje.

Ukoliko se odbornici saglase sa predlogom koji im je uputilo Gradsko veća Đurđevdansku nagradu u oblasti nauke dobiće dr Milivoje Milovanović, za novostvorene tri sorte strnih žita, u oblasti obrazovanja Univerzitetska biblioteka za obeležavanje 35 godina modernog bibliotekarstva i posebne rezultate u razvoju visokog obrazovanja u Kragujevcu u prošloj godini kao i Predragu Obroviću za organizaciju i realizaciju kulturno-prosvetnih i umetničkih događaja i aktivnosti, u oblasti umetnosti Prodajnoj galeriji Rima za priređivanje i organizaciju likovnih izložbi i izdavačke poduhvate u 2012.godini.

Kandidat za Đurđevdansku nagradu u oblasti novinarstva za prošlu godinu je Igor Lazarević, za uredništvo web portala Ritam grada, u oblasti sporta Nenad Tanasijević i Dušan Aleksić za organizaciju prvog Svetskog prvenstva u basketu 3×3, dok je za doprinos u akcijama humanitarnog karaktera za Đurđevdansku nagradu predložen Radenko Petronijević za obeležavanje 20-ogodišnjice dodeljivanja Svetosavske nagrade koja je prošle godine dodeljena Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i osnovnoj školi u selu Konjuša.

3 Komentara

  1. Predlagaci su gradjani, znaici trebao si da ga predlozis da skupis potpise i da predas, a ne sad da sedis na kompu i pametujes. Sladjan bi dobio sigurno nagradu, sledece godine ce se valjda neko setiti i predloziti ga.

    • Slađan je, koliko ja znam, predložen. Ne znam što to nisu ovde pomenuli. A da li će dobiti nagradu – ne znam.

Odgovorite