Utvrđena zbirna izborna lista

- -
0

gradska izborna komisija

Gradska izborna komisija donela je rešenje o utvrđivanju zbirne izborne liste za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca. Prema rečima predsednika GIK-a, Branka Savića, na zbirnoj izbornoj listi nalazi se 15 izbornih lista koje su, od 7. marta do 8.aprila u ponoć, predale dve političke partije, sedam koalicija političkih partija, dve političke partije nacionalne manjine, jedna koalicija poilitičkih partija nacionalnih manjina i tri grupe građana.

Svi oni, dodao je Savić, do 15.aprila u ponoć mogu izvršiti uvid u dokumentaciju izbornih listi. Predsednik Gradske izborne komisije na konferenciji za novinare saopštio je i da je u birački spisak grada Kragujevca, koji je zaključen 8. aprila u ponoć, upisano 154.264 birača, a da svi koji imaju potrebu za bilo kakvim naknadnim izmenama to mogu učiniti tako što će zahtev podneti nadležnoj upravi do 20. aprila. Rešenja o izmenama donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a konačan broj birača biće poznat nakon zaključenja biračkog spiska od strane ministarstva, 22. aprila.

– Gradska izborna komisija donela je rešenje kojim je utvrđeno da će glasački listić za izbor odbornika Skupštine grada Kragujevca biti svetlo plave boje a kontrolni listić bele boje i da će se štampati u štampariji JP „Službeni glasnik“ u Beogradu. Građani će na izborima glasati na 168 biračkih mesta, a Gradska izborna komisija je na sednici, svojom odlukom odredila ista biračka mesta koja su odlukom Republičke izborne komisije određena za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine – naglasio je predsednik GIK-a Branko Savić.

On je dodao i da će se predaja izbornog materijala biračkim odborima obaviti u četvrtak, 21. aprila.

Na XXVI sednici GIK-a, koja je održana pre konferencije za medije, doneta je i odluka o ujednačenom štampanju podataka na zbirnoj izbornoj listi i glasačkom listiću. Gradska izborna komisija donela je i rešenje o imenovanju predstavnika koalicije Zelena stranka i Demokratske unije Roma u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora.

Kompletne liste kandidata za odbornike možete videti OVDE.

FOTO: Duško Đorđević

Nema komentara

Odgovorite