Usvojeni izvestaji o poslovanju javnih preduzeća za 2012.

- -
0

gradsko veceČlanovi Gradskog veća dali su danas saglasnost na izveštaje o poslovanju javnih i javno komunalnih preduzeća za 2012. godinu: Čistoće, Gradskih grobalja, Gradskih tržnica, Niskogradnje, Parking servisa, Vodovoda i kanalizacije, Zelenila, SC Mladost i uputili ih Skupštini grada na dalje razmatranje i odlučivanje.

Usvojeni su i izveštaji o radu Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ i Centra za socijalni rad „Solidarnost“ za prošlu godinu. Zbog usaglašavanja sa novim osnivačkim aktima, u skladu sa novim zakonom o javnim preduzećima, a na osnovu već donetih skupštinskih Odluka članovi veća dali su saglasnost i na Statute javnih i javno komunalnih preduzeća.

Danas je usvojen i upućen u skupštinsku proceduru Nacrt plana detaljene regulacije „Radna zona uz ulicu Lepenički bulevar, od ulice Miodraga Vlajića Šuke do granice GUP-a 2015“.

Članovi Gradskog veća saglasili su se i da budu otpisana potraživanja lokalne samouprave po osnovu poreza na zarade prema privrednom društvu „Zastava bezbednost“ d.o.o. u restruktuiranju. Veće je usvojilo i Odluku o odobravanju besplatne karte za prevoz u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika za 64 lica zbog teškog socijalnog položaja ili lošeg zdravstvenog stanja.

Na zahtev Upravnog odbora Radio televizije Kragujevac usvojen je predlog Zaključka o davanju podrške inicijativi ove medijske kuće, koja se protivi donošenju seta medijskih zakona, kojima se planira gašenje regionalnih javnih servisa. Ovaj zaključak naći će se pred odbornicima gradskog paralmenta na prvoj narednoj sednici a izvestilac po ovoj tački biće predsednik Skupštine grada Saša Milenić.

Članovi Gradskog veća usvojili su i Nacrt rešenja o određivanju naziva ulica. Na predlog Odbora za određivanje naziva ulica, trgova, gradskih četvrti, zaselaka i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji grada Kragujevca, sa kojim treba da se saglase odbornici Skupštine grada, predviđeno je da ulica bez naziva u MZ 21.oktobar, od spomenika Nadi Naumović prema Čehoslovačkom groblju, dobije naziv „Ulica Južnomoravske regije“. U MZ Vinogradi nazive bi ovim nacrtom rešenja, trebalo da dobiju dve ulice bez naziva, prva s desne strane gledano iz pravca Belodrimske dobiće naziv „Ulica Božidara Maksimovića“, a druga sa desne strane, gledano iz pravca Belodrimske, naziv „Ulica Episkopa Mihaila Uroševića“.

Nema komentara

Odgovorite