Uskoro nova predstava Akademskog pozorišta SKC-a

- -
0

U Akademskom pozorištu kragujevačkog SKC-a uveliko traju probe nove predstave “Era ožalošćenih”. Premijera se očekuje 22. oktobra.

 


14442618_10207352885441491_1412196347_n

Nakon prethodne veoma uspešne sezone u okviru koje je predstava “Sanatorijum” osvojila 9 nagrada na festivalima širom Srbije, autorska ekipa SKC-a najavljuje produkcioni i žanrovski iskorak.

“Era ožalošćenih” zasnovana je na motivima anotologijskog teksta Branislava Nušića “Ožalošćena porodica”, ali predstavlja njegovo novo čitanje i značajan otklon od dobro poznatih Nušićevih likova.

U spoju dekonstruktivne dogme i brehtovskog teatra, ansambl Akademskog pozorišta želi da otvori mnoga pitanja koja se tiču čitavog čovečanstva – od nastanka čoveka do daleke budućnosti.
U glumačkoj podeli su Stefan Pavlović, Nina Nedeljković, Kostadin Stojadinov, Jana Mijailović, Nikola Garović, Pavle Tasić, Jana Desnica, Petar Petrović i Isidora Arsić.

“Era ožalošćenih” zamišljena je kao destruktivna muzička komedija i značajan segment predstave čini originalna muzika čiji su autori Lazar Jagličić i Filip Trajanovski.

Reditelj predstave i autor songova je Miroslav Petrović.

Nema komentara

Odgovorite