Uskoro izbori za Savete mesnih zajednica

- -
0

izbori mesnih zajednicaKomisija za sprovođenje izbora za organe mesne samouprave na jučerašnjoj sednici donela je Odluku o predlaganju aktivnosti vezanih za organizaciju izbornog procesa u mesnim zajednicama Stanovo, Palilule, Narodni heroj Filip Kljajić, Aerodorom i Beloševac.

Prema rečima predsednika Komisije, zbog velikog broja birača u ovim mesnim zajednicama, a na zahtev građana i političkih stranaka koje imaju svoje predstavnike u gradskom parlamentu, naloženo je da Komisije pomenutih mesnih zajednica najkasnije do 10. juna u 15 časova obrazuju glasačke odbore i do 11. juna u 15 časova te odluke dostave Komisiji za sprovođenje izbora za organe mesne samouprave.

Ovom Odlukom, komisije u mesnim zajednicama Stanovo i Palulile obavezuju se da formiraju po dva glasačka mesta, u istom prostoru, dok će se izbori u mesnim zajednicama Aerodrom, Filip Kljajić i Beloševac organizovati na jednom glasačkom mestu sa po tri člana. U ostalim mesnim zajednicama Komisije će imati dva člana iz redova političkih stranaka, srazmerno broju odbornika u Skupštini grada, po jednog člana iz Komisije mesne zajednice i sekretara iz redova Gradske uprave. U Stanovu će izbori biti sprovedi u Osnovnoj školi „Živadinka Divac“, u Palilulama u školi „Treći kragujevački bataljon“, na Aerodromu u školi „Mirko Jovanović“, u mesnoj zajednici Filip Kljajić u školi „Đura Jakšić“, a u Beloševcu u školi „Dragiša Luković Španac“.

– Istovremeno, Komisija za sprovođenje izbora za organe mesne samouprave donela je i Uputstvo o uslovima za predlaganje kontrolora, vođenju evidencije kontrolora i njihovog prisustva na dan izbora. Kontrolora predlaže kandidat za člana Saveta građana, najkasnije do 19. juna do 24 časa, tako što Komisiji za izbore u mesnim zajednicama dostavlja pisano ovlašćenje kontrolora sa njegovim ličnim podacima. Komisija za izbore u mesnim zajednicama obavezna je da najkasnije do 20. juna do 24 časa sačini spisak predloženih kontrolora i dostavi ga Komisiji za sprovođenje izbora za organe mesne samouprave. U zapisniku o utvrđivanju rezultata glasanja u mesnim zajednicama Komisija za izbor u mesnim zajednicama vodi evidenciju o prisutnosti kontrolora na dan održavanja glasanja i dostavlja Komisiji za sprovođenje izbora za organe mesne samouprave – istakao je predsednik Komisije Dejan Nešić.

Pored predsednika današnjoj konferenciji za novinare prisustvovali su i članovi Komisije-iz SNS-a, Ljiljana Mičukić i Jelena Purić, i iz URS-a, Zlatko Gorgievski.

Nema komentara

Odgovorite