USAID darovao automobil „čiroki“ Situacionom centru

- -
0

usaid grand cirokiPredstavnici USAID-a, američke agencije za međunarodni razvoj, uručili su danas ključeve terenskog vozila „čiroki“ Dragošu Radovanoviću načelniku odeljenja za preventivnu zaštitu. Reč je o donaciji vrednoj 7.000 evra, namenjenoj Situacionom centru za potrebe pravovremenog delovanja naročito na udaljenim seoskim područjima.

– Ovo je za nas veoma značajna donacija. Rezultat je uspešne petogodišnje saradnje sa USAID-om u okviru programa za razvijanje sistema upravljanja krizama na teritoriji Srbije. Za ovu donaciju konkurisalo je mnogo gradova i opština, ali je USAID, ceneći postignute rezultate u toj oblasti, odlučio da terensko vozilo donira Kragujevcu – rekao je Radovanović.

Inače, grad Kragujevac je 30. juna 2008. godine od USAID-a dobio sertifikat kao „Prva opština otporna na vanredne situacije“, od ukupno 41 koliko je učestvovalo u projektu. Kragujevac je podigao nivo spremnosti za krizne situacije na veoma visok nivo ispunivši zahtevne kriterijume spremnosti za zaštitu od prirodnih i drugih katastrofa. Primer dobre parkse, odnosno efikasan odgovor na krizu, znači postojanje plana za upravljanje varednim situacijama odnosno reagovanje, oporavak ali i prevenciju.

Nema komentara

Odgovorite