Urušen zid Gradske tržnice! Nadležni tvrde – vratiće sve u pređašnje stanje

- -
0

Tokom prepodneva prilikom radova na rekonstrukciji zgrade Gradske tržnice urušio se deo objekta. Taj događaj izazvao je veliku pažnju javnosti i osudu velikog broja Kragujevčana. S druge strane iz Gradske uprave stižu uveravanja da će objekat biti rekonstruisan kako je i planirano, uz očuvanje autentičnog izgleda.

 

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu grada Kragujevca, prilikom rušenja zida tržnice, izvođač radova i nadzorni organ, reagovali su blagovremeno i evakuisali radnike sa gradilišta, tako da niko nije povređen.

Prema rečima Ace Stankovića, nadzornog organa iz Sekretarijata za investicije u Gradskoj upravi za razvoj, rušenje zida je “još jedan dokaz da je rekonstrukcija objekta iz 1929. godine bila neophodna zbog načina gradnje iz tog perioda”.

“Temelj i zidovi su od običnih cigli, bez betona. Do urušavanja je došlo danas kada su izvođači radova Eurodomus i Maksim gradnja, pristupili sanaciji tog zida”, kazao je Stanković.

Predstavnik “Maksim gradnje” iz Beograda, Siniša Kuzmanović ističe da će biti preduzete sve mere zaštite objekta radi dalje sanacije, ali i da će sve biti vraćeno u prvobitno stanje.

Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Marko Grković istakao je da, iako rušenje zida građanima možda deluje strašno, sigurno je “da će sve biti vraćeno u prvobitno stanje, uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Gradske uprave i izvođača radova”.

Inače, rekontrukcijom koja je započeta krajem aprila, objekat će, kako je najavljeno iz Gradske uprave, zadržati svoj prvobitni izgled, ali će imati i nove sadržaje. Naime, najavljena je i izgrađena podzemne garaže sa 53 parking mesta.

Vrednost radova, koje sredstvima iz dugoročnog investicionog kredita finansira JKP “Šumadija”, je 293 miliona dinara.

Nema komentara

Odgovorite