Uručeni paketi korisnicima Centra za socijalni rad

- -
0

slavica saveljic socijalna pomocPredsednik Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca Slavica Saveljić uručila je danas, u prostorijama povereništva Komesarijata za izbeglice i migracije, pakete hrane korisnicima Centra za socijalni rad.

Reč je o 57 paketa hrane socijalno ugroženim porodicama na osnovu predloga Centra za socijalni rad.

– Uglavnom su to ljudi koji već ostvaruju stalnu novčanu pomoć, višečlane porodice sa decom, staračka domaćinstva, a uz prošlu nedelju, kada je takođe oko pedesetak porodica u Drenovcu, Dragobraći i Goločelu dobilo pakete hrane i higijene, ovim vidom pomoći obuhvaćeno je preko 100 porodica – rekla je Slavica Saveljić.

Ona je najavila i da će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara u narednom periodu dobiti socijalno ugroženi stanovnici Vašarišta i Ugljarevca, a u proceduri su i zahtevi mesne zajednice Pivara.

– U narednoj nedelji korisnicima tuđe nege i pomoći, odraslim licima, biće podeljeno ukupno dve hiljade pampers pelena, ukupno 48 korisnika biće obuhvaćeno ovom akcijom – rekla je predsednik Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca.

Inače, Komisija za izbor korisnika pomoći u hrani namenjene izbeglim i interno raseljenim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kragujevca, koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, poziva ta lica da podnesu prijavu za dodelu pomoći u hrani koju obezbeđuje Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije. Prijave sa potrebnom dokumentacijom se predaju kod koordinatora Komesarijata u ulici Cara Lazara 15, najkasnije do 23. aprila ove godine.

Nema komentara

Odgovorite