Uručene nagrade za dizajn “Thameslink” vagona u “Milanović inženjeringu”

- -
1

Preduzeće „Milanović inženjering“ iz Kragujevca nagradilo je autore najboljih radova pristiglih na studentski konkurs pod nazivom „Thameslink vagon 2017“, koji je podrazumevao izradu predloga arhitektonskog rešenja eksterijera i enterijera ovog objekta.

Reč je o vagonu tipa „Thameslink“, koji će biti smešten pored interne saobraćajnice unutar fabričkog kompleksa, a u sklopu zelene površine.

Odlukom petočlane komisije koju su činili profesori beogradskog Arhitektonskog fakulteta, Prof. arh. Zoran Lazović i Doc. dr Milena Kordić, zatim Bratislav Milanović, vlasnik i direktor kompanije „Milanović inženjering“, Marko Milanović i Mirko Minić, prva nagrada u iznosu od 80 hiljada dinara pripala je autorskom timu koji čine Katarina Nikolić i Miloš Temerinski, studenti prve godine master studija.

Drugu nagradu u iznosu od 40 hiljada dinara osvojio je tim autora u sastavu Aleksa Gajić, Dušan Grujović, Milan Grujičić, Boris Ivanović i Milan Ivanović, a treća nagrada u iznosu od 25 dinara pripala je autorskom timu u sastavu Minja Pantić i Nikola Miletić.

Četvrto i peto mesto i novčana nagrada od 5 hiljada dinara pripali su Mirku Milanoviću i Nikoli Mitroviću.

Konkursom je bilo predviđeno da prostor unutar „Thameslink“ vagona bude sala za prezentacije koja svojim izgledom treba da ostavlja utisak kafića, odnosno ugostiteljskog objekta.

Studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu imali su zadatak da unutar ovog prostora isprojektuju mogući broj stojećih i sedećih mesta sa stolovima i predvide prostor za šank za posluživanje unutar vagona.

Enterijer je, prema projektnom zadatku, trebalo da bude u skladu sa originalnim „Thameslink“ vagonom, dok se uređenje eksterijera odnosilo na plato sa stolovima i stolicama sa ukupno trideset mesta i dekoraciju od zelenila. Uređenje eksterijera podrazumevalo je i predlog spoljašnjeg izgleda vagona, odnosno boje, kao i predložen izgled unutrašnje i spoljašnje rasvete.

Pravo učešća na konkursu imali su studenti svih godina Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

1 komentar

  1. Da je sreće da rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević ume i hoće da radi svoj posao, osnovao bi Arhitektonski fakultet u Kragujevcu jer ga jedino Kragujevac nema od četiri velika grada. Umesto da radi svoj posao on školuje studente za nepostojeću struku Unutrašnju Arhitekturu (UA), da bi zaposlio rodjake svojih saradnika. Za to vreme Arhitektonski fakultet iz Beograda sa svojim studentima radi za privrednike iz Kragujevca. BRUKA !!!

Odgovorite