Uručene nagrade pobednicima konkursa “Pričajmo o zdravlju”

- -
0

Grad Kragujevac i Crveni krst, Svetski dan zdravlja obeležili su svečanim uručenjem nagrada pobednicima likovnog i letararnog konkursa „Pričajmo o zdravlju“.

Na konkurs čiji je cilj promocija zdravlja i zdravih stilova života među decom i mladima, pristiglo je 190 radova, a grad Kragujevac je tabletom nagradio šest učenika. Knjigama su za promotivne aktivnosti na očuvanju zdravlja nagrađeni i nastavnici, a nagrade su uručili potpredsednik Crvenog krsta Kragujevac i predsednik Komisje za vaspitno zdravstvene delatnosti dr LJubiša Milojević i član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su za litetararni rad Teodora Aksić, učenica drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Nikolina Aresenijević i Sara Stanić učenice sedmog razreda OŠ „Dositej Obradović“ koje su osvojile nagradu za zajednički dramski prikaz i Neda Trifunović, učenica drugog razreda OŠ Vuk Karadžić, Anđelina Nešović učenica petog razreda OŠ Miloje Simović, Jovana Suljević učenica prve godine TUŠ „Toza Dragović“ za likovne radove.

Inače za deset godina konkursa „Pričajmo o zdravlju“ vrednim nagradama nagrađeno je 60 učenika, a na temu očuvanja zdravlja kreativno se izražavalo oko 2.500 učenika.

Nema komentara

Odgovorite