Uručene nagrade najboljima na temu „Pričajmo o zdravlju“

- -
0

crveni krst pricajmo o zdravljuU nedelji Crvenog krsta juče su u Skupštini grada učenicima kragujevačkih osnovnih i srednjih škola dodeljene nagrade čiji su radovi na literarnom i likovnom konkursu „Pričajmo o zdravlju“ Crvenog krsta Kragujevca proglašeni najboljim. Šest učenika dobilo je po mp3 player, a učeniku iz Škole sa Domom za decu oštećenog sluha dodeljena je knjiga.

Nagrade je uručio prof. dr Aleksandar Živanović, član Gradskog veća za zdravstvo koji je ovom prilikom istakao da je izuzetno važno da se na ovakav način podstiče razmišljanje dece o zdravim stilovima života, o zdravlju, i da razmišljaju kako da zaštite sebe, ali i pomognu drugima. On je pohvalio Crveni krst što je istrajan u svim ovim akcijama i istakao da će lokalna samouprava nastaviti i dalje da podržava sve ativnosti vezane za preventivnu zaštitu, dobrovoljno davalaštvo, hitnu pomoć i druge slične aktivnosti.

Na ukupno sedam konkursa, na temu „Pričajmo o zdravlju“ pristiglo je 552 likovna i više od 60 literarnih radova. Komisiji koja je morala da odabere najbolje među najboljima nije bilo nimalo lako, rekla je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Nevenka Bogdanović, i ovom prilikom zahvalila se deci, roditeljima i prosvetnim radnicima koji su želeli da pričaju o zdravlju na ovakav način. S obzirom na to da je juče obeležen Svetski dan Crvenog krsta i da lekari Doma zdravlja Kragujevca redovno kao volonteri pomažu akcije Crvenog krsta Kragujevca i promociji zdravih stilova života, Domu zdravlja Kragujevac danas je, na inicijativu Gradske organizacije, Crveni krst Srbije dodelio priznanje „Zlatni znak“, koje je dr Branimirki Svilar, direktorki ove zdravstvebe ustanove, uručio dr Ljubiša Milojević, dugogodišnji volonter i potpredsednik Crvenog krsta.

Nema komentara

Odgovorite