Uručena novčana pomoć u Ilićevu

- -
0

Slavica Saveljić, predsednik Saveta za unapređenje socijalne politike grada uručila je danas novčanu pomoć od po pet hiljada dinara za 17 najugroženijih porodica na teritoriji mesne zajednice Ilićevo.

Reč je uglavnom o starim i bolesnim licima a ovo je prva u nizu ovogodišnjih akcija, u kojima je do sada, u proteklih nekoliko godina ovu vrstu pomoći lokalne samouprave dobilo oko 900 ljudi.

Kako je ovom prilikom rekla Slavica Saveljić, svake godine kada krene zimsko vreme Grad uspostavlja intenzivnu saradnju sa mesnim zajednicima u kojoj mesne zajednice predlažu osobe u stanju socijalne potrebe za urgentno zbrinjavanje.

– U Ilićevu su ove godine pokazali najveće interesovanje i najveću brzinu i zato sa ovogodišnjom akcijom krećemo upravo odavde. Pored ove, mi ćemo nastaviti saradnju sa svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada, s tim što ćemo negde intervenisati novčanim pomoćima a negde paketima hrane, sve u zavisnosti šta je porodicama najpotrebnije. Oko hiljadu porodica u Kragujevcu koristi stalnu novčanu pomoć i još povremeno oko dve hiljade porodica mi stimulišemo novčano, bilo preko Centra za socijalni rad ili Saveta za unapređenja socijalne politike, iako je broj zahteva daleko veći. Oko 400 porodica koristi mogućnost radnog angažovanja čime razdvajamo radno sposobne korisnike od onih koji zbog bolesti, starosti ili nekog drugog razloga nisu u prilici da sebi i svojoj porodici obezbede novac – rekla je Slavica Saveljić.

Nema komentara

Odgovorite