Urošević: Igrališta “blizanci” do polovine 2018. godine

- -
0

Decenija i po saradnje Kragujevca i Južnomoavske regije biće obeležena izgradnjom identičnih igrališta u našem gradu i Kijovu. Igrališta će, ako sve bude teklo po polanu, biti završena polovinom 2018. godine

Nikola Urošević pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta i Predrag Pantić načelnik Gradske uprave za investicije boravili su u trodnevnoj poseti gradu Kijovu u Južnomoravskoj regiji Češke Republike.

Delegacija Kragujevca, na poziv gradonačelnika Kijova Františeka Lukla prisustvovala je tradicionalnoj folklornoj manifestaciji Kyjovske hody, a tokom posete organizovan je niz sastanaka na kojima se razgovaralo o obeležavanju 15 godina saradnje Kragujevca i Južnomoravske regije.

“Naredne godine navršava se 15 godina od osnivanja Kancelarije Južnomoravske regije u Kragujevcu i prvog zajedničkog kampa srpske i češke dece u Hutisko – Solancu. Ideja je da se godišnjica obeleži zajedničkim projektom odnosno izgradnjom dva identična multifunkcionalna igrališta u Kragujevcu i Kijovu. To smo dogovorili u septembru prilikom posete delgacije Kijova Kragujevcu. Videli smo lokaciju za igralište u Kijovu, koja se nalazi u okviru već postojećeg sportskog komlpeksa. Razmišljamo u istom pravcu, mada smo još uvek u postupku traženja lokacije. Vrednost investicije je 450.000 evra za oba igrališta, čiju bi gradnju finansirali naši prijatelji iz Južnomoravske regije a igrališta će, ako sve bude teklo po polanu, biti završena polovinom 2018. godine”, kaže Nikola Urošević.

Pored toga dogovoreno je da se u januaru potpiše Protokol o saradnji u oblasti sporta, kulture i ekonomije.

Tokom boravka u Kijovu Urošević se sastao sa predstavnicima fudbalskih, košarkaških i biciklističkih klubova, a povod je razmena dece u okviru sportskih kampova.

Nema komentara

Odgovorite