Uhapšeni počinioci većeg broja teških krađa

- -
0

policija lisiceKragujevačka policija lišila je slobode i, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Osnovnog suda sprovela Zvonka S. (28), Milana K. (21) i Zorana N. (39) iz Kragujevca, zbog osnovane sumnje da su, na području opština Kragujevac, Rača i Knić izvršili veliki broj krivičnih dela teška krađa.

Sumnja se da su Zvonko S, Milan K. i Zoran N, u ovoj godini, u noćnim satima, na području Kragujevca obili oko 30 putničkih vozila, uglavnom domaće proizvodnje i iz njih oduzeli akumulatore. Pored akumulatora, iz vozila su prisvojili i 10 CD plejera. Sumnja se i da su u Rači, iz magacina JKP „Rača“ oduzeli dva trimera za šišanje trave, aparat za varenje, dva akumulatora velike amperaže, dva punjača za akumulatore, vodovodne ventile, alat i drugu robu, sa putničkih vozila skidali su točkove, a u okolnim selima ove opštine obijali vikendice i odnosili razne predmete. U mestu Dubrava kod Knića, oni su u jednom domaćinstvu obili garažu i iz nje oduzeli tri profesionalna aparata za varenje, više bušilica i brusilica, drugi alat i građevinski materijal. Izvršenjem ovih krivičnih dela pričinili su veliku materijalnu štetu.

Ukradene predmete odvozili su putničkim vozilom „zastava 101“, vlasništvo Milana K. i uglavnom ih prodavali kao sekundarne sirovine. Nakon izvršenih provera i protiv otkupljivača će biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prikrivanje.

Jedan broj oduzetih uređaja i deo predmeta policija je pronašla i vratila vlasnicima.

Nema komentara

Odgovorite