Uhapšeni osumnjičeni za nanošenje štete kragujevačkim preduzećima

- -
1

policijaKragujevačka kriminalistička policija je uhapsila dvojicu rukovodilaca privatnih preduzeća i protiv još dvojice podnela krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala. Slobode su lišeni i, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu sprovedeni Radoslav T. (44) iz Kruševca, vlasnik i direktor preduzeća ”Tehnostil” u tom gradu i Dragan B. (51) sa područja opštine Beograd, direktor preduzeća ”Arovana 9” u Beogradu, dok su krivične prijave podnete protiv Radivoja K. (64) iz Zaječara, vlasnika preduzeća ”Arovana 9” (trenutno se nalazi u bekstvu) i Zorana P. (60) iz Zaječara, direktora preduzeća ”INSPE” u ovom gradu (nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne).

Postoje osnovi sumnje da je izvršenjem krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave, ova organizovana grupa, privatnim preduzećima ”Ema” u Kniću i ”Autobranša” i ”Raj – Trans” u Kragujevcu, pričinila materijalnu štetu od oko 6.000.000 dinara.

Sumnja se da su ovi rukovodioci, u periodu od juna do septembra 2012. godine, navedenim preduzećima dostavljali falsifikovanu dokumentaciju, na osnovu koje su preuzimali robu. Da bi stekli poverenje kod dobavljača, preduzeću ”Ema” u Kniću uplatili su manji deo novca, a za preuzetu poluprikolicu – hladnjaču, ostali dužni oko 5.000.000 dinara.

Ovaj dug za hladnjaču i kamionske gume u iznosu od oko 1.000.000 dinara, preuzete od ”Autobranše” i ”Raj – Transa”, nikada nisu isplatili. Navedenu robu prodali su ”na crno” nepoznatim kupcima i dobijeni novac zadržali za sebe.

1 komentar

Odgovorite