Uhapšeni gradski službenici zbog malverzacija u poslovima legalizacije

- -
5

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su omogućile legalizaciju jednog objekta u Кragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to.

Uhapšeni su T.S. (1966), odgovorno lice gradske Uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Кragujevcu i M.R. (1961) zaposlena u gradskoj Upravi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i D.S. (1975), vlasnika stovarišta građevinskog materijala „DSF“ d.o.o i faktičkog vlasnika privrednog društva „DSF gradnja“ d.o.o. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, kao i G.S. (1964) veštaka građevinske struke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Postoje osnovi sumnje da su T.S., M.R. i G.S. privrednom društvu, koje je u vlasništvu osumnjičenog D.S. omogućili da legalizuje nelegalno izgrađeni pomoćni objekat, čime je on ostvario pravo svojine nad objektom i materijalnu korist od 1.164.800 dinara, na koliko je i procenjena tržišna vrednost tog objekta.

Sumnja se da su T.S. i M.R. u 2018. godini, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, doneli rešenje i dopunsko rešenje o ozakonjenju pomoćnog objekta, u vlasništvu D.S., dok se građevinski veštak G.S. tereti da je u svom nalazu uneo neistinite podatake o vremenu početka izgradnje objekta.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

5 Komentara

  1. Nadam se da je ovo samo pocetak i da su sledeci sluzbenici katastra! Gospodin je bio korumpitan do srzi, neblagovremenu tuzbu je drzao u fioci od 7. decembra 2018. godne do danas neresenu, meni onemogucio resavanje problema koji je iazvao zajedno sa bivsim direktorom i seficom pravne sluzbe katastra! Mozes kako hoces ali ne i dokle hoces! Pravda je spora ali dostizna !

    • Sledeći je Leskovac,ako ima pravde.Zbog netačnog prikaza stanja u elaboratu geodetskih radova,Rešenju o rušenju i upis u katastar nepokretnosti.Svuda je različito prikazano stanje objekta a na teren je farma svinja većeg kapaciteta sa bazenima za osoku.Čak su ga nadležni za ozakonjenje imenovali i kao pomoćni objekat,od jedan objekat načinili dva i dr.Dok mi građani trpimo i živimo u svinjskim govnima neki neće da sprovode zakon iz njima znanih razloga.

  2. Pomirite se sa komsinicom i sve ce biti u redu! Bas se neko nameracio na Vas…da Vas zeza….od kad traje Vas problem? Od 2018.te?

  3. Da Vama neko smanji plac, “pogresi” medju, skloni predmet i arhivira ga iako je u radu, onemoguci da zivite u svojoj kuci, a zalbu komsinice prihvati posle zakonskog roka 30 dana, potpise joj ozakonjenje iako nema sva dokumenta, uzme predmet 7.decembra i uporno drzi sve van rada, sigurno biste se ponasali isto. Nameračili su se bas, uradili sve van zakona i naravno mora da reagujem !

  4. Mislim da su ovo obicni pijuni u vecoj igri i da se ovde kriju neki drugi koji su debelo zavrsili posao. A ovi ce da ispastaju

Odgovorite