Uhapšena konobarica koja je krila mrtvu bebu

- -
0

policijaPosle užasnog otkrića u šumadijskom selu Borač, policija uhapsila dvadesetdvogodišnju konobaricu M. B. Osumnjičena za ubistvo jednomesečnog sina. Porodica u šoku.

Pomislila sam da je lutka, a onda sam shvatila užasnu istinu. Na dnu putne torbe moje kćerke bila je mrtva muška beba.

Ovim rečima majka dvadesetdvogodišnje M. B. iz sela Borač opisuje mučnu scenu kada je u petak oko podneva, u torbi koja je gotovo pet dana stajala ispod stola u staroj kući, slučajno pronašla mrtvo dete koje je pre manje od mesec dana rodila njena kćerka. Majci deteta u subotu je određen policijski pritvor od 48 sati, a, kako saznajemo, policija privedenu sumnjiči za krivično delo ubistvo.

U šumadijskom selu Borač meštani nerado govore o ovom slučaju. Pričaju da su roditelji porodilje vredni i čestiti ljudi, ne znaju šta se desilo i zašto je od njih skrivala stravičnu istinu.

Uplakana majka pojašnjava da sa kćerkom nisu bili u najboljim odnosima. Od kuće je otišla u oktobru prošle godine. Nisu znali da je trudna, niti su znali gde živi, rekla im je da je u Valjevu, a, u stvari, je bila u Novom Pazaru gde je, pretpostavljaju, radila kao pevačica ili konobarica u tamošnjim kafanama.

Iznenada je došla u roditeljsku kuću 27. januara. Ponašala se, pričaju, sasvim normalno, donela poklone za četvorogodišnje dete koje ima iz ranije veze i o kojem brinu njeni roditelji. Oni su dobili privremeno starateljstvo za to dete.

Ona je videla kćerkinu putnu torbu koja je stajala ispod stola u staroj porodičnoj kući. Pretpostavila je da je tu prljav veš, pa je nameravala da ga opere. Primetila je, međutim, flašicu za bebe, onda i dečje stvari. Prvo je pomislila da je njena kćerka greškom donela tuđu torbu, a onda je na dnu torbe ugledala mrtvu bebu. Zgranuta i usplahirena odmah je obavestila supruga, odnosno oca porodilje, a on pozvao policiju.

Prema dosadašnjim informacijama iz Višeg suda, M. B. se porodila 31. decembra u novopazarskoj bolnici. Rodila je zdravo muško dete, što potvrđuje i otpusna lista iz bolnice. Šta se dalje dešavalo zasad je nepoznanica.

Kako saznajemo, u prvoj izjavi inspektorima, rekla je da je u iznajmljenom stanu u Novom Pazaru, 27. januara, videla da dete ne daje znake života. Uplašila se, dete stavila u (vojničku) putnu torbu i došla u roditeljsku kuću u šumadijsko selo Borač.

[box style=”rounded”]ZAŠTO JE ĆUTALA MAJKA uhapšene ne može da prežali što joj ćerka nije rekla istinu. – Zašto je ćutala, zašto nam nije rekla da je rodila i drugo dete. Brinuli bismo i o njemu. Najteže mi pada što nijednom rečju nije rekla ili nagovestila da je u torbi donela mrtvo dete, isprekidano priča njena majka.[/box]

Autor/Izvor:M. Luković/Novosti

Nema komentara

Odgovorite