Ugroženi iz Pajazitova i Velikog Šenja dobili pomoć

- -
0

socijalna pomoćPredstavnici Organizacija za organsku poljoprivredu “Eko Plus“ u prisustvu Zorana Konstadinovića, predstavnika oblasti za poljoprivredu grada Kragujevca, posetili su danas meštane sela Pajazitovo i Veliki Šenj i uručili pomoć socijalno ugroženim porodicama sa teritorije te mesne zajednice.

Sredstva iz agrarnog budžeta grada Kragujevca, pored ostalog, odvajaju se i za rad udruženja poljoprivrednika. Udruženja dobijaju određena sredstva i u obavezi su da deo, 30 do 50 odsto, vrate kroz svoje proizvode, davanjem namirnica humanitarnim organizacijama, narodnoj kuhinji, ustanovama socijalne zaštite ili porodicama i pojedincima u stanju socijalne potrebe – podsetio je Zoran Konstadinović. socijalna pomoć

Pored humanitarnih akcija, Organizacija pomaže domaćinstvima koja imaju uslove za bavljenje poljoprivredom, razvojnim i edukativnim programima kako bi ušli u proizvodnju organskih kultura, a u cilju opstanka sela i očuvanja organske poljoprivrede – rekla je Jelena Vuković, predstavnik udruženja “Eko Plus“.

Nema komentara

Odgovorite