Ugovori 15 zaposlenih u „Kneginji Ljubici“ produženi za mesec dana

- -
0

kneginja ljubica

Za problem Centra za razvoj usluga socijalne zaštite „Kneginja Ljubica“ još uvek se traži rešenje, kako bi bivši radnici, koji su bili angažovani na određeno vreme i za koje država nije dala saglasnost za dalje angažovanje, ponovo bili deo ove ustanove.

Prema rečima direktorke Centra, Ljiljane Stanković, najnovija informacija je da će prema zaključku komisije Vlade Srbije, 15 od 29 radnika biti angažovano, na period od mesec dana, do kraja godine, što svakako ne predstavlja trajno rešenje. Kako ističe direktorka, za kvalitetno pružanje socijalnih usluga deci i odraslima, Centru su potrebni svi radnici koji su do sada bili angažovani.

Pregovori sa nadležnima u Vladi za prevazilaženje ovog problema, vodiće se i tokom decembra kako bi se našlo trajno rešenje za nesmetano i kvalitetno pružanje usluga deci u Prihvatilištu i Dnevnom boravku, kao i starim licima koja su ostala bez usluga gerontodomaćica.

Bivši zaposleni ove ustanove kojima nisu produženi ugovori rade volonterski i Centar za sada zavisi od njihove dobre volje i posvećenosti.

Nema komentara

Odgovorite