Udruženje Mladi sprovelo akciju „Sredimo Malu Vagu“

- -
3

mladi mala vaga

Udruženje Mladi sprovelo je akciju „Sredimo Malu Vagu“ koja predstavlja  drugi u nizu projekata uređivanja i osposobljavanja zapuštenih sportskih  terena u Kragujevcu. Košarkaški teren i dečje igralište u ovom naselju dugi niz godina bili su potpuno neupotrebljivi. Korov je prekrio teren a koševi, klackalice, ljuljaške i ostali rekviziti za igru bili su polomljeni.

U šestočasovnoj radnoj akciji  na plus 32 volonteri Udruženja Mladi ali i građani Male Vage pokazali su kako se sa vrlo malo novaca ali sa idejom i inicijativom stvari mogu menjati i popravljati.

Sa  igrališta je izneto 50 džakova smeća te brojne flaše i limenke koje su poptuno prekrivale teren. Osposobljeni su koševi, uklonjeno rastinje i drvo koje je duboko ulazilo u teren. Iscrtane su linije na terenu i napravljena nova klupica.

U dečjem delu ovog igrališta zamenjene su klackalice i ljuljaške koje su potpuno bile van funkcije, okrečen zid  ali što je najvažnije ovaj prostor je očišćen tako da deca od sada mogu bezbedno da borave u njemu.

„Vođeni sloganom da na promene ne treba čekati već ih stvarati naše Udruženje je po drugi put za dva meseca pokazalo kako udruženi građani sa malo novca i puno energije i entuzijazma mogu  da menjaju svoju okolinu. Najlepša slika koju danas šaljemo celom Kragujevcu  je slika šezdesetak mladih ljudi koji su uz dobro druženje i zabavu načinili istinsku promeu“ – kaže Bogdan Ristić, predsednik Udruženja Mladi.

Realizacijom ove akcije Udruženje Mladi je stavilo tačku na rekonstrukciju igrališta. Ali samo za ovo leto. U narednim mesecim iz ovog Udruženja najavljauju niz različitih projekata i manifestacija koje treba da poprave kvalitet života svih mladih u Kragujevcu.

mladi mala vaga 2

3 Komentara

Odgovorite