Učenici iz Švedske u poseti Kragujevcu

- -
0

Osnovna škola “Natalija Nana Nedeljković“ iz Grošnice, ugostila je učenike i nastavnike škole Jensen iz švedskog grada Vesteros.

Tokom posete, čiji je cilj uspostavljanje međunarodne saradnje i upoznavanje sa obrazovnim sistemom evropskih zemalja, učenici su obišli kulturno istorijske znamenitosti Kragujevca.

U zgradi Gradske uprave prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje je za goste iz Švedske i njihove domaćine organizovao svečani prijem.

“Cilj ove posete je pre svega razvijanje dobrih partnerskih odnosa između obrazovnih sistema naše zemlje odnosno grada Kragujevca i razvijenih evropskih zemalja, kao što je između ostalog i Švedska u ovom slučaju grad Vesteros. Prošle godine posetila nas je delegacija predškolskih ustanova, takođe iz grada Vesterosa, a saradnja se sada nastavlja razmenom učenika na inicijativu dve škole, što će omogućiti razmenu iskustava, upoznavanje sa obrazovnim sistemima drugih zemalja, i nadam se unapređenju implementacije nečega što mi ovde do sada nismo radili”, kazao je prof. dr Manojlović.

Pored upoznavanja sa našim obrazovnim sistemom, gosti iz Švedske zainteresovani su i za uspostavljanje saradnje na programima vezanim za prevenciju problema mladih među kojima su danas i društvene mreže.

Oni će danas i sutra imati zajedničke radionice na kojima će razmenjivati svoja iskustva, a direktorka škole “Natalija Nana Nedeljković”, Dragana Mijović, izrazila je nadu da će se saradnja nastaviti već na jesen, kada bi učenici ove škole trebalo da otputuju u Vesteros.

Nema komentara

Odgovorite