Učenici iz Sirena borave u Kragujevcu

- -
0

U okviru tradicionalne međunarodne razmene učenika, u Kragujevacu boravi osmoro najboljih učenika iz pobratimskog grada Sirena, a sa njima zajedno doputovali su i kragujevački najbolji učenici koji su u Francuskoj boravili od 8. do 15. jula.

U znak dobrodošlice član Gradskog veća za obrazovanje Nedeljko Manojlović i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih Stefan Nikezić su za učenike i njihove pratioce, organizovali zajednički svečani prijem u zgradi Skupštine grada i tom prilikom ih upoznali sa programom posete, poželevši im prijatan boravak u našem gradu i Srbiji.

Tokom sedmodnevnog boravka, francuski đaci posetiće kulturne znamenitosti grada Kragujevca, Prirodnjački muzej u Svilajncu,manastire Divostin i Drača, Oplenac, Akva park hotela “Izvor” u Aranđelovcu, a jedan dan planiran je za obilazak srpske prestonice.

Puno lepih utisaka nose i naši učenici koji su boravili u Sirenu. Njihovi domaćini osmislili su bogat i sadržajan program u okviru koga su posetili Luvr, muzej Orsej, Jelisejska polja, Ajfelov toranj uz nezaboravno druženje i zajedničke radionice sa vršnjacima.

Nema komentara

Odgovorite