Učenici i profesor ukrasili školu na nesvakidašnji način

- -
1

Osnovna škola “Natalija Nana Nedeljković”, slavi ove godine 177. rođendan. Njeno istureno odeljenje u Velikom polju u blizini Kragujevca, školuje se u montažnoj zgradi iz 1993. godine, koja je trebalo da bude „privremeno rešenje“ dok se ne izgradi novi objekat, ali to rešenje je ostalo do danas. Ipak, učenici su uz profesora Likovne kulture Marka Stamatovića učinili da taj prostor izgleda – nesvakidašnje.

Nastavnik Likovne kulture Marko Stamatović došao je na ideju da napravi projekat „Škola galerija“ i tako su plafoni i zidovi postali pravo umetničko delo, u koje je svaki učenik uneo svoj deo slagalice.

“U školi radim deset godina, počeli smo da uređujemo prvo hodnike. Na kartonima od 70 puta 50 centimetara radila su deca reprodukcije slika velikana svetske umetnosti. Nisam im zadavao zadatke, neko su oni sami birali šta će da slikaju. Po svojoj volji. Od Mikelanđela, Pikasa pa nadalje. To je počelo prošle godine. Bilo je jako lepo, jer je promenilo izgled škole. Zato smo ove godine došli na ideju da može i plafon da se ukrasi. Tako mogu da se sačuvaju dečiji radovi, da se ne oštete. I dogovorili smo se da uradimo „Zvezdanu noć“ Van Goga”, Stamatović.

Autori svih radova su učenici od petog do osmog razreda škole.

1 komentar

  1. To se ne sme raditi, postoje standardi. Ovakvi postupci odvlače pažnju i deci umanjuju koncentraciju za nastavu . Srbija zemlja imrovizacije. NESVAKIDAŠNJE I LEPO ali ipak POGREŠNO !!!

Odgovorite