U toku priprema planske dokumentacije za državne stanove

- -
1

Lokacije za izgradnju stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti koji će se graditi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju, već su određene i njihova izgradnja mogla bi da počne u prvoj polovini ove godine. Kada je reč o Kragujevcu, predložena lokacija je naselje Denino brdo.

“Na poslednjoj sednici Skupštine grada koja je održana pred Novu godinu, usvojili smo odluku o izradi PDR-a Denino brdo, urgentno reagujući na odluku Vlade da se pristupi izgradnji stanova za službe pripadnika službi bezbednosti, policije i vojske. To je zaista od velikog interesa za naš grad i za ljude koji rade u tim službama. Grad je hitno reagovao zbog toga što je bio u prilici da parcelu od nekih 20 ha koja je u vlasništvu grada, nameni za tu izgradnju. Prvobitnim planom ta parcela je bila planirana za jednu malu poslovnu zonu. Mislim da je izgradnja jednog koncentrisanog stambenog bloka u okviru stambenog bloka koji već postoji, mnogo bolje rešenje i za grad i za stanovnike ovog naselja. Nama sada predstoji intenzivni rad na izradi planske dokumentacije kako bi mogle da budu izdate građevinske dozvole za te objekte, što pre”, kaže Aleksandar Nenković, glavni urbanista Kragujevca.

Granica plana u Kragujevcu je određena ulicama Vladimira Rolovića, Belodrimskom, Šestog puka, Sime Markovića, Božidara maslarića, Franša Deperea i Cvetnom ulicom.

“Kako bi se došlo do broja od potrebnih 1090 stanova, potrebno je povećati spratnost tih objekata na 5+6 do maksimalno 5+8, a u okviru tog bloka imamo nameru da predvidimo jednu školsku ustanovu osnovnog obrazovanja, proširenje postojeće ustanove predškolskog obrazovanja i drugo. Stanovi će biti prilagođeni potrebama korisnika, prosečne površine oko 60 metara kvadratnih. Izrada plana poverena je JP Urbanizam”, objašnjava Nenković.

Kako je ranije najavljeno, stanovi po povlaščenim uslovima gradiće se u šest gradova u Srbiji, a prosećna cena kvadrata piće oko 500 evra.

1 komentar

Odgovorite