U Srbiji zaraženo 160 zdravstvenih radnika

- -
0

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Darija Кisić Tepavčević saopštila je da je do sada testirano ukupno 868 zdravstvenih radnika, pri čemu je koronavirus potvrđen kod njih 160, što čini 8,38 odsto ukupnog broja zaraženih u našoj zemlji.

Кisić Tepavčević je precizirala da je u Nišavskom okrugu na koronavirus testirano ukupno 280 osoba koje rade u zdravstvenim ustanovama, od kojih je 54 pozitivno, uz napomenu da je u ovom trenutku pet zdravstvenih radnika hospitalizovano zbog težine kliničke slike, četvoro se nalazi u „Čairu“, a 32 je u izolaciji i čeka rezultate drugog kontrolnog testa.

Prema njenim rečima, većina, odnosno njih 27, radi u КC Niš, zatim sedam u Domu zdravlja Niš, u Zavodu za zaštitu zdravlja radnika troje, u Domu zdravlja Aleksinac jedna osoba, u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici „Toponica“ dvoje, u Niškoj banji jedan, dok je preostalih šestoro zaposleno u drugim zdravstvenim ustanovama u okviru tog okruga.

U prethodnih nekoliko dana zaraženi medicinski radnici registrovani su i u Kliničkom centru Kragujevac, ali nije saopšten tačan broj.

Nema komentara

Odgovorite