U Srbiji danas registrovano 44 zaraženih koronavirusom, još tri smrtna slučaja

- -
0

U Srbiji su u poslednja 24 časa registrovana 44 nova slučaja, od ukupno 622 obrađena uzorka, pa je ukupan broj zaraženih porastao na 785.

Do sada su testirane 3.084 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a prema jutrošnjim podacima (do 9 časova) hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata, dok je 33 smešteno na Sajmu.

Danas su umrla još tri pacijenta, pa je ukupan broj žrtava koronavirusa u Srbiji 16.

U KC Vojvodina preminula je žena rođena 1939. godine koja je bolovala od hronične opstruktivne bolesti pluća, hipertenziji, a imala je i cerbro-vaskularni insult.

U KC Srbije preminuo je pacijent rođen 1974. godine, kardiološki bolesnik, bolovao od bubrežne insuficijencije i dijabatesa.

U KBC „Dr Dragiša Mišović“ preminuo je episkop valjevski Milutin, rođen 1948. godine koji je bolovao od dijabetesa i hipertenzije.

Na respiratoru su 62 pacijenta i oni su životno ugroženi.

– U poslednja dva dana opada broj zaraženih, što nije loše, ali ne smemo se zavaravati jer je ovo samo jedan kratak period. Zaista imamo bolju situaciju nego što je u 25. danu bilo u Italiji, tako da imamo razloga da se ozbiljno nadamo da smo puno toga uradili. Povećavaju se brojevi osoba na respiratoru, što pokazuje koliko imamo ljudi u životnom riziku – rekao je epidemiolog Predrag Kon.

Nema komentara

Odgovorite