U Savezu studenata Pravnog fakulteta zadovoljni gostovanjem ambasadora SAD

- -
0

Savez studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u saradnji sa Upravom fakulteta, juče je ugostio ambasadora Sjedninjenih američkih država Kajl Skata koji je održao predavanje o odnosima Srbije i Amerike.

Predavnju Skata u amfiteatru Pravnog fakulteta prisustvovalo je oko 200 studenata, iako su studentske organizacije koje su trenutno na vlasti bojkotovale ovaj događaj, saopšteno je iz Saveza studenta.

“Taj bojkot im nije uspeo, a mi ćemo nastaviti da se zalažemo za interese studenata. Ambasador je nakon predavanja odgovarao na pitanja studenata, koliko je bilo zanimljivo dokazuje i činjenica da je predviđen termin probijen pola sata. Kajl Skat je izjavio da je Amerika u poslednjih 18 godina Srbiji donirala vise od milijardu dolara bespovratne pomoći. Javno se izvinio zbog srpskih žrtava devedesetih godina i naglasio je da i treba da znamo istoriju, ali da se nada da ćemo u budućnosti još bolje sarađivati i da će uskoro naša saradnja biti kao nekada kada se vijorila srpska zastava na Beloj kući. Takođe, amasador je objasnio i situaciju od nedavno koja se dogodila u Pirotu i naveo da su mediji losše preneli čitav događaj, jer je on želeo da Srbiju uporedi sa rodnom Arizonom”, navedeno je u saopštenju Saveza studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Iz te organizacije ističu da im je drago što su studenti imali priliku da postavljaju pitanja ambasadoru i što je predavanje bilo apsolutno otvoreno za sve.

“Čak su naši studenti dali podršku ambasadi SAD koja trenutno radi odličan posao i izuzetno im se svideo promotivni video o Srbima, zaključujemo iz pitanja postavljenih ambasadoru. Takođe, bilo je tu i nekoliko omladinaca iz “Zavetnika” koji su organizovano pokušali da unište čitavu manifestaciju, ali ambasador to nije dozvolio i odgovorio je na sva njihova pitanja, nakon toga dobio je ovacije studenata. Izuzetna nam je čast što se studentima, pre ambasadora, obratio i Rektor Univerziteta u Kragujevcu i što su predavanju prisustvovali i brojni profesori”, ističu u Savezu studenata.

Organizatori skupa smatraju da su dokazali da je Pravni fakultet institucija za primer.

“Pokazali smo javnosti kako se ponaša domaćinski. Žao nam je što trpimo osudu dela javnosti i pojedinih medija zbog ovog događaja, ali mi razvijamo saradnju sa svim ambasadama i želimo da učestvujemo u unapređivanju odnosa Srbije i Amerike”, zaključuju u Savezu studenata Pravnog fakulteta.

Nema komentara

Odgovorite