U Kragujevcu tri nova slučaja COVID-19

- -
1

Od rezultata koji su Institutu za javno zdravlje do 17 sati stigli iz laboratorije u Batajnici, četiri uzorka su pozitvna – tri iz Kragujevca i jedan iz Aranđelovca.

Iz Šumadije su danas transportovana 32 uzorka, pa je od početka epidemije do sada Institut za javno zdravlje Kragujevac uzeo uzorke od 385 pacijenata. Od čega je obrađeno 310 uzoraka.

Prema poslednjim rezultatima, do 17 sati, u Kragujevcu je 29 obolelih, Aranđelovcu 12 i Topoli jedan. U kućnoj izolaciji trenutno je 1.634 građana.

Stručnjaci Instituta za javno zdravlje Kragujevac još jednom podsećaju da su predložili Kriznom štabu grada Kragujevca, Kriznom štabu Šumadijskog upravnog okruga i glavnom Kriznom štabu Republike Srbije da razmotre predlog Instituta za javno zdravlje Kragujevac, da se uvedu i brzi imunohromatografski testovi IgM/IgG prema SARS Cov2, kojima se može potvrditi akutna infekcija od trećeg do petog dana (pozitivna IgM), kao i razvoj imuniteta (pozitivna IgG) od 10. do 14. dana infekcije, pri čemu se ovi rezultati mogu dobiti na licu mesta za 15 minuta.

1 komentar

  1. O cemu se ovde radi? Prema iznetim podacima Instituta za javno zdravlje iz Kragujevca zarazeno je 26 Kragujevcana. Prema zvanicnim podacima Ministarstva zdravlja u Kragujevcu je do juce zarazeno 28 (ne racunajuci nova 3 slucaja) Molim dr Vasiljevica da podatke uskladi sa Ministarstvom. Ovako samo zbunjujete stanovnistvo. Ne znamo sta je ovde tacno. Sramota je za Kragujevac da je postao palanka koja ne zna da izoluje virus. Sveli smo se na selo koje samo zna da uzme jedan bris koji posalje u Kraljevo ili Beograd ili…. na analizu. Bruka i sramota za Institut!

Odgovorite