U Kragujevcu izgrađeno 60 seoskih vodovoda

- -
0

bunar_u_Gornjoj_SabantiPomoćnica gradonačelnika Kragujevca za poljoprivredu Snežana Živanović-Katić izjavila je danas da je lokalna samouprava utrošila 120 miliona dinara za kopanje arterskih bunara i izgradnju seoskih vodovoda kako bi svim domaćinstvima u ruralnom području obezbedila zdravu vodu za piće.

Program rešavanja vodosnabdevanja u selima u okolini Kragujevca kopanjem arterskih bunara realizuje se od 2008. godine i do sada je iskopano 79 bunara i završeno 60 seoskih vodovoda na koje je priključeno više od 3.000 domaćinstava.

Program obezbeđivanja seoskih domaćinstava zdravom vodom za piće biće nastavljen i tokom ove godine i za to će iz Agrarnog budžeta biti izdvojeno 55 miliona dinara.

– Ovaj projekat od vitalnog značaja za život i rad ljudi na selu biće završen tokom ove i naredne godine – rekla je Živanović-Katić.

Ona je podsetila da je u proteklih osam godina iz gradskog Agrarnog budžeta, kroz povoljne kredite, repromaterijal, podsticajne mere i subvencije, u kragujevačku poljoprivredu uloženo oko 850 miliona dinara, navodeći da je u tom periodu realizovano više od 1.500 poljoprivrednih kredita.

Izvor: FoNet

Nema komentara

Odgovorite