U KC Kragujevac rekordan broj pacijenata, sve više teže obolelih

- -
1

Klinički centar u Kragujevcu trenutno ima kovid pacijente sa „težim oblicima“ bolesti, koji zahtevaju više kiseonične terapije i sa „težom kliničkom slikom“, rekao je danas direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović.

Sazdanović kaže da će se prvi pravi efekti mera videti za dve nedelje, a navodi i da je klinička slika pacijenata izmenjena.

“Od lakših oblika koje smo imali u martu sada imamo pacijente sa težom kliničkom slikom. Primetili smo da je povećan broj pacijenata u ambulantama. Juče smo imali veći broj pacijenata nego ikada koje smo primili u istom danu. Više se javljaju Kragujevčani iz regiona Šumadije nego ranijih dana”, istakao je Sazdanović za RTS.

On je naveo i da Klinički centar u Kragujevcu mora da bude spreman da izdrži povećan broj pacijenata koji zahtevaju dijagnostiku i lečenje.

“Mi smo ovako nešto i očekivali i pripremali se za ovakve stvari. Naš klinički centar pokriva šest regiona i u obavezi smo da pružamo pomoć i drugim regionima”, navodi Sazdanović.

Lekari iz Kragujevca su, kaže, prvi pritekli u pomoć kolegama iz Novog Pazara.

Ističe da je ovo “kao da imate partiju šaha sa virusom”.

1 komentar

  1. Ja vecu glupost nisam cuo odavno korona virus je sezonski virus ko ima slab imunitet razboli se. Zasto se neko ne pita zasto postoje virusi uopste ko ih proizvodi zbog cega i ko ih pusta. Pozabavite se kompanijama i laboratorijama koji nas zaprasuju kao krompirove zlatice a pustite normalan narod da zivi. Resavajte uzrok virusa a ne bavite se posledicama. Koliko ljudi se razbolelo i umrlo od kancera od bombardovanja o tome se cuti sram vas bilo i vas i svetsku zdravstvenu organizaciju

Odgovorite