U KC Kragujevac 28 pacijenata obolelih od koronavirusa

- -
3

Na današnjoj konferenciji za medije u Palati „Srbija“, epidemilog Predrag Kon saopštio je da je u Kliničkom centru Kragujevac trenutno hospitalizovano 28 pacijenata zaraženih koronavirusom.

On je dodao da je od toga njih osmoro na respiratoru.

U Srbiji je do danas u 15 časova registrovano 785 potvrđenih slučajeva koronavirusa, umrlo je 16 pacijenata, a uz pomoć respiratora diše 62.

3 Komentara

 1. Svim mojim prijateljima, poznanicima , porodic i svima koji me znaju i neznaju:
  molim vas da od danas ne izlazite iz svijih kuća, pa čak ni po hleb. Najgore tek počinje. Mnogi pozitivni će biti otkriveni i mnogi se mogu zaraziti. Zato je jako važno da ostanete kod kuće te se ne sastajete s nikime. Jako je važno biti veoma oprezan.
  Moramo se brinuti za sebe jer vrhunac virusa dolazi u sljedeća dva nedelje. Obično u te dve nedelje svi zaraženi se pokažu. Nakon toga dve nedelje je zatišje a onda nastaju dve nedelje gdje se sve stišava.
  Ono što se dogodilo u Italiji je zanemarivanje u vrijeme vremena zaraze i zato su se svi ti zaraženi slučajevi pojavili odjednom i zajedno.
  Na kraju, nemojte nikoga posjećivati. Niti primati nekoga u posijetu. Čak niti rodbinu.
  To je sve za dobrobit svih nas.
  Maksimalni val zaraze će biti u sljedeće dve nedelje. Nemojte zadržavati ovu poruku samo sebe, proslijedite ju svojim porodicama, prijateljima i kontaktima.
  Ovo sam napisala jer vas sve volim i želim vas sve vidjeti zdrave kad se sve završi. Moj brat je u Italiji tamoje ocajno stanje.

 2. Šta je ovo, širenje panike? Prvi deo si nekako sama sastavila – nepismena totalno! Drugi deo kopirala od hrvata.

Odgovorite