U FCA Srbija pokrenut projekat za očuvanje zdravlja zaposlenih

- -
0

FCA Srbija ovog septembra pokreće projekat za prevenciju bolesti i očuvanje zdravlja svojih zaposlenih pod nazivom „Brinem o sebi“.

Tokom naredna dva meseca svi zaposleni u FCA Srbija dobiće besplatne zdravstvene preglede, ali i priliku da kroz razgovor sa lekarom opšte prakse preventivno reaguju i tako unaprede svoje zdravstveno stanje ali i svest o značaju prevencije.

“Kampanja „Brinem o sebi“ ima za cilj da obuhvati sve zaposlene u kompaniji FCA Srbija. Ono što je veoma bitno, je da će ova inicijativa, kroz dobijanje opšte slike zdravstvenih pregleda, omogućiti dalji razvoj programa za unapređenje zdravlja zaposlenih kroz fokus grupe kao i podizanje svesti o kulturi zdravlja. Želimo da to bude poruka u naredna dva meseca, koliko će trajati pregledi, i da ostane navika naših kolega. U svim našim fabrikama u EMEA Regiji, vodimo računa o zdravlju svojih zaposlenih, ono je uvek navrednija investicija”, rekao je Alfredo Leggero, Direktor proizvodnje EMEA Mass Market Brands.

Lekar opšte prakse, medicinskog centra, biće zaposlenima na raspolaganju za određene analize i preglede definisane od strane medicinskog centra u okviru kampanje „Brinem o sebi“. Kada analize budu završene, posebno će se razmatati i lako definisati fokus grupe, što će omogućiti da se na vreme koordiniraju eventualni zdravstveni rizici i uvide predispozicije.

Za deset godina, otkako je kompanija FCA Srbija osnovana, sprovedene su brojne kampanje u okviru lokalne zajednice na temu kojom se bavi sektor EHS (Zaštita životne sredine, zdravlje i bezbednost na radu) .

Primera radi, oganizovana je preventivna kampanja protiv raka dojke koja je uspešno sprovedena u više faza. Takođe, više godina za redom uoči osmog marta žene zaposlene u FCA Srbija birale su institucije kojima će kompanija uručiti već uobičajeni poklon i skoro sve su donacije odlazile, izborom žena, zdravstvenim institucijama lokalne zajednice.

Nema komentara

Odgovorite