U Drači rešen problem vodosnabdevanja

- -
0

snezana zivanovic katicVišedecenijski problem vodosnabdevanja sa kojim su se suočavali meštani Dračkog brda, odnosno dela sela Drača, rešen je puštanjem u rad vodovodne mreže, pa je u pedesetak domaćinstava potekla pijaća voda. Meštani ovog dela Drače godinama su se vodom snabdevali iz cisterni i prodavnica.

– Ovo je peti seoski vodovod na Dračkom brdu, sa novih pedesetak domaćinstava koja su na ovaj način došla do vode za piće. Za ovaj vodovod iskopana su dva arterska bunara i grad je na ime bunara, primarne mreže, rezervoara, projekata i pumpe, uložio preko tri miliona dinara, dok su sekundarnu mrežu finansirali meštani. Ovo je jedan od vodovoda koji je jako brzo završen, gde su radovi tekli bez problema, zahvaljujući prvenstveno dobroj organizovanosti samih korisnika – kaže Snežana Živanvić-Katić, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.

U Drači su na ovaj način izgrađena još četiri seoska vodovoda na koja je priključeno više od 200 korisnika. Program vodosnabdevanja na seoskom području, kako je najavila Snežana Živanović-Katić, nastaviće se sve dok sva sela ne budu dobila pijaću vodu, jer je infrastruktura na selu jedan od osnovnih uslova razvoja i opstanka sela. U selima u okolini Kragujevca do sada su izgrađena 64 vodovodna sistema od planiranih 92, dok su za preostalih 28 iskopani arterski bunari.

Nema komentara

Odgovorite