U akciji Rotaract kluba uređeno dvorište OŠ “Svetozar Marković”

- -
0

Kroz akciju Rotaract kluba Kragujevac “Izgradimo deci” završeno je uređene dvorišta OŠ “Svetozar Marković”.

Kako na svojoj FB strani navodi ta organizacija voljom dobrih ljudi, prijatelja i članova Rotaract zajednice uspešno je sređeno dvorište škole, pa sada đaci mogu bezbrižno uživati u toplim jesenjim danima.

Sređena je ograda škole, koja nije renovirana više decenija. Postavljeno je 50 metara nove ograde, reparirano, zaštićeno od korozije i ofarbano 360 metara stare. Takođe ograda je dodatno ojačana paralelnim šipovima, uređene su kapije i postavljeni su kosnici na svakih 15 metara.

Sređeni su tereni na asfaltu za mali fudbal i odbojku, postavljeni su mini golovi kao i trajna, ojačana odbojkaška mreža za spoljnu upotrebu.

“Nažalost, iako smo imali ponudu donacije većih metalnih golova, zbog brige za bezbednost dece nismo bili u mogućnosti da je iskoristimo”, navode u Rotaract klubu Kragujevac.

Označene su dve staze za trčanje dužine od 50 metara, a školi je donirana i mašina za održavanje travnatog terena koja obeležava i boji travnatu površinu kao i dva džaka kreča kako bi teren uvek imao vidljive bele konture.

“Pored svega urađenog, nakon sređivanja, na računu škole ostalo je 60.000 dinara i 30.000 dinara na računu Seniorskog kluba. Preostali novac biće iskorišćen za renoviranje naredne škole”, kažu u Rotaract klubu Kragujevac.

Nema komentara

Odgovorite