Treća pešačka vodička tura

- -
0

rg prva kragujevacka gimnazija

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ u subotu, 3. oktobra, organizuje treću pešačku jesenju vodičku tura u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“. Kragujevčani i gosti grada organizovano će posetiti prve kulturno prosvetne ustanove osnovane u Srbiji: Prvu kragujevačku gimnaziju i Knjaževsko-srpski teatar.

Šetnjom od „Krsta“ kroz pešačku zonu učesnici će se uz objašnjenje vodiča Gradske turističke organizacije bliže upoznati sa arhitekturom centra grada (Blok „Moskva“, „Prosveta“, zgrada sa „Atlasima“), Spomenikom Štafeti, „Šiškovom kafanom“, apotekom „Jakševac“… Posle informacija o Spomeniku Vuku Karadžiću grupa će posetiti zgrade Prve kragujevačke gimnazije i Teatra u kojima će od zaposlenih imati priliku da čuje važne podatke iz istorije i o današnjem delovanju ovih institucija.

Vodička tura će biti završena pričom o kući dr Nikolajevića, Novoj crkvi i Narodnoj banci. Polazak je predviđen u 12 časova od „Krsta“ i vodička tura će trajati oko dva sata. Bliže informacije u Turističkom informativnom centru (plato Robne kuće ) ili na telefon 335 -302.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite