Tinejdžeri palicom razbili glavu penzioneru

- -
0

dragan djokovicKragujevčanin Dragan Đoković pretučen je kada je pokušao da zaštiti jednog maloletnog dečaka koga su napala trojica vršnjaka. Đoković je dobio udarac bejzbol palicom u glavu, a dok se osvestio, nasilnici su pobegli. U međuvremenu, pobegao je i dečak koga je štitio od napada njegovih vršnjaka.

Incident se dogodio u ponedeljak posle podne u naselju Bubanj, nedaleko od Vojne bolnice, a pretpostavlja se da su akteri obračuna i napada na penzionera učenici Druge kragujevačke gimnazije. U policiji kažu da imaju saznanja ko su učesnici ovog incidenta, a „posle utvrđivanja svih okolnosti biće podnete krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja“.

– Sedeo sam u dvorištu kod rođaka. Začula se galama, video sam neke dečake kako trče, psuju, prete. Po mojoj proceni, nemaju više od 16-17 godina. Jurili su jednog momka koji je, najverovatnije, ne znajući gde da se skloni, utrčao u podzemnu garažu – ispričao je Đoković.

Odmah je, kaže, krenuo da vidi o čemu se radi. Jedan dečak imao je veći kamen, a neko je pominjao i nož, palicu. Kada ih je upozorio da momka ostave na miru, jedan od njih mu je rekao: „Nećemo da ga bijemo, samo hoćemo da popričamo“.

– Tu sam se malo opustio, okrenuo glavu na drugu stranu, nisam očekivao napad. U jednom trenutku, jedan od dečaka potegao je palicu i snažno me udario u glavu. Nakratko ništa nisam video ni čuo – priča Đoković.

Dok se povratio od kratkotrajnog šoka i bola, svi dečaci su se razbežali.

Posle napada Đoković kaže da mu je curila krv iz rane na glavi. Odmah je otišao kod lekara gde mu je ukazana pomoć. Rana na glavi, kaže, ušivena je sa nekoliko „kopči“.

Izvor/Foto: Novosti, M. L.

Nema komentara

Odgovorite