Tim iz Medicinske škole osvojio 2. mesto na državnom takmičenju iz preduzetništva

- -
0

Tim iz srednje Medicinska škola sa domom učenika “Sestre Ninković”osvojio 2. mesto na državnom takmičenju iz preduzetništva.

Ekipa je uprkos jakoj konkurenciji uspela da na najbolji mogući način predstavi svoju kompaniju Lab&Health koja se bavi  proizvodnjom preparata, baziranih na prirodnim sastojcima čiji je osnovni zadatak rešavanje svakodnevnih poteškoća.
Od početka takmičenja zadatkom teambuilding pa sve do kraja takmičenja naš tim je krasio timski duh, koji je verovatno najzaslužniji za postignuti rezultat.”, izjavila je za naš portal Nevena Radivojević

A post shared by Lab&Health (@lab_and_health) on

Naime, reč je o učeničkoj kompaniji čiji je zadatak bio da osmisli nešto inovativno u okviru takmičenja  učeničkih kompanija u organizaciji Dostignuća mladih.

Tim učenika čine:
• Nevena Radivojević– generalni direktor
• Nemanja Jovanović– direktor finansija
• Mirjana Jakovljević– direktor proizvodnje
• Sara Đorđević– direktor marketinga
• Mladen Dončić– zamenik generalnog direktora

Od ideje do realizacije.

Kao učenici medicniske škole, shvatili su da je Srbija bogata mnogim prirodnim supstancama, koje se mogu iskoristiti u terapeutske svrhe. Ljudi u svakodnevnoj ishrani koriste namirnice koje prerađene na odgovarajući način mogu imati terapeutski efekat. Od palete dostupnih namernica uvideli su da je najmanje iskorišćena, a istovremeno vrlo efikasna u rešavanju mnogih problema, ljuta paprika.

Zadatak jeste da informišu širu javnost o potencijalu ljute paprike na taj način što će pokušati da je iskoriste na što više načina.

Kompanija  Lab&Health je u ovoj godini plasirala na tržište tri proizvoda koji su bili probni, da bi  proverili kakva će biti zainteresovanost potrošača i  procenili ima li mesta za progres u narednim godinama.

Više o proizvodima pročitajte ovde

 

Nema komentara

Odgovorite