“Tihi dečak” u subotu u Pozorištu za decu

- -
0

U subotu, 19. septembra, u 12 časova u Pozorištu za decu Kragujevac biće odigrana predstava “Tihi dečak” u režiji Tin Grabnara.

Predstava, koja je premijerno izvedena u maju prošle godine, namenjena je deci od sedam i više godina. Cena ulaznice je 150 dinara, a broj posetilaca ograničen, potrebno je da se ulaznice rezervišu na vreme pozivom na 034/333-518.

“Tihi dečak” je lutkarska predstava bez lutaka – to je ples prstiju i gluma tela, koji su zasnovani na principima takozvanog platform teatra, gde čovek na sceni može biti ujedno i glumac, i lutka, i scenski element, i rekvizit.

U velikoj kući, negde na selu, živi dečak. Njegova porodica ima četiri člana: pored tate i mame, tu je i dečakova petogodišnja sestrica Lejla. Otac, glava porodice, je lovac. U zaključanom ormanu na tavanu, daleko od dece, on čuva veliku lovačku pušku. Ponekad, dečak ide s tatom u lov, ali pušku ne sme ni da pipne – moći će da puca tek kad bude položio ispit za lovca. Jednoga dana, kad su deca ostala sama kod kuće, dečak je otkrio da su tavanska vrata otključana. Iako to nikako ne bi smeli, brat i sestra krenu u istraživanje tajnstvenog prostora. Među paucima, slepim miševima i starim novinama, njih dvoje nađu zabranjeno blago: ključ od ormara u kojem je otac krio pušku. Dečak se zove Vuk i ovo je njegova priča.

Tekst: Ana Duša i Tin Grabnar
Režija: Tin Grabnar
Dramaturgija: Ana Duša
Muzika: Mitja Vrhovnik Smrekar
Kostim: Sara Smrajc Žnidarčič

Igraju: Milomir Rakić, Ljubica Radomirović, Miloš Milovanović i Sanja Matejić

Nema komentara

Odgovorite