Teodora u Nemačkoj, urađene prve analize, pomoć i dalje potrebna

- -
0

Mala Teodora Vranješević i njeni roditelji Nataša i Bogdan, već prvog dana boravka u Nemačkoj, naišli su na toplu i iskrenu dobrodošlicu kod jedne srpske porodice u Frankfurtu. I na Klinici dr Badera prvi dani teku po planu.

Vranješeviće je širokog osmeha, otvorenih vrata i još otvorenijeg srca, dočekala porodica Delić iz Kragujevca, koja godinama živi u ovom nemačkom gradu.

Posle dugog puta, Teodoru su u domu Delića, dočekali ljudi, koji nijednog trenutka nisu oklevali da pomognu porodici u nevolji. Njihova ljudskost, ogleda se i u detaljima o kojima su vodili računa, pa su tako, teško oboleloj Teodori, izmamili iskrene osmehe, kada je videla stan okićen balonima i porukama dobrodošlice.

Na klinici dr Badera u Teodori su urađene prve analize, kako bi se odredio dalji tok terapije. Naišla je na jako dobar i ljubazan prijem svog osoblja.

Postupak se odvija ambulantno, te će Teodora do operacije presađivanja koštane srži koja, kako se očekuje, treba da bude realizovana za dvadesetak dana, ostati u domu Delića.

Prvi dani boravka i analiza protiču bez problema, a u ovih dvadesetak dana treba obezbediti dodatnih 200.000 evra, što je preduslov za operativni zahvat. Naime – podsećanja radi – iznos sakupljen od SMS poruka biće raspoloživ tek sredinom jula, te je akcija za obezbeđenje potrebnih sredstava i dalje u toku.

Detalji o toku lečenja i načinima kako možete da pomognete nalaze se na sajtu teodora.rs

Nema komentara

Odgovorite