TAMARA U AKCIJI: Završeni radovi na Onkološkom odeljenju, obezbeđen i novac za lift

- -
0

Ekipa emisije RTS-a „S Tamarom u akciji“ okončala je građevinske radove na Onkološkom odeljenju Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, koje 65 godina nije renovirano. Obezbeđen je i novac za teretni lift.

Humana akcija sprovela se prvi put u Kragujevcu povodom specijalnog serijala čije emitovanje počinje 8. Juna od 21 čas na RTS-u upravo akcijom iz ovdašnjeg Kliničkog centra.

Pored toga, obezbeđen je i novac za nabavku teretnog lifta, a u planu je da bude ugrađen najkasnije početkom septembra.

“U proteklih deset dana smo sanirali vlagu koja se pojavljivala na plafonima prvog i drugog sprata, kao i terase na drugom i trećem spratu. Na samom odeljenju, koje je površine 140 kvadrata, promenili smo podove, okrečili zidove, rekonstruisali smo kupatilo i kuhinju. Lekarsku sobu smo pretvorili u igraonicu, napravil smo jednu sobu za izolaciju za najteže bolesnike. Od tri sobe u kojima su bila smeštena po dva kreveta, prošiliri smo i sada ima devet ležajeva i imam prostora za roditelje obolele dece. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “NURDOR” je doniralo medicinsku opremu i specijalne krevete u vrednosti između 4 i 5 miliona dinara. Renovirali smo sobu za intervencije i zamenili unutrašanju stolariju koja je bila u lošem stanju. Dunav osiguranje nam je dalo najveću donaciju, onda i ostali Sika, Hram 032, Forma ideale, Minotti i Vox electronics. Mi smo na taj način prikupili blizu 50 odsto od ukupne sume, samo od sponzora emisije. Odazvala se i lokalna samouprava, a deo od plata zaposlenih u kragujevačkom javnom sektoru biće odvojen za ovu akciju. Novac su donirali i brojni privrednici”, izjavila je autorka emisije Tamara Grujić.

Naglašava da sada treba da se raspiše javna nabavka, izabere izvođač radova, nabave lift i prateći elementi. Tamara se nada da će u avgustu ili početkom septembra lift biti ugrađen.

S obzirom na to da se veliki broj ljudi i dalje javlja da pomogne, odlučeno je da se akcija nastavi i bude usmerena generalno na Kliniku za pedijatriju.

Zainteresovane firme i pojedinci koji žele da pomognu to mogu učiniti uplatom na žiro račun Kliničkog centra Kragujevac: 840-2001761-18, sa naznakom za Pedijatriju i pozivom na br. 5168.

Nema komentara

Odgovorite